Duijvelaar Vehicle Auxiliary

Wij zijn een producent van voertuig electronica met een bijzondere specialisatie in aanhangwagens. Wij hebben ons tot doel gesteld om het gemak en de beleving die men reeds vele jaren kent in moderne van allerlei technische snufjes voorziene auto’s ook mogelijk te maken voor de aanhangwagen, caravan, paardentrailer of boottrailer. In die hoedanigheid en vanuit die specifieke belangstelling zijn wij dan ook continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde voertuig electronica.

Als een van onze eerste producten hebben wij het mogelijk gemaakt om met uw aanhangwagen gebruik te kunnen maken van LED verlichting zonder storingen en of andere rare bijverschijnselen bij de auto. Is dit niet vanzelfsprekend dan zult u zich wellicht afvragen? Nee helaas niet. De moderne auto’s van nu kennen vele electronisch controle systemen die bijvoorbeeld een signaal geven als de verlichting van de auto of aangekoppelde aanhangwagen niet functioneert. Handig, maar wanneer er gebruik wordt gemaakt van het extreem zuinige en dus weinig stroom verbruikende LED verlichting werken de controle systemen vaak slechts gedeeltelijk of helemaal niet. Met als gevolg dat er een keur van lampen gaan branden op het dashboard van de auto die u waarschuwen dat uw verlichting defect is. In extremere gevallen wordt de gehele toevoer van stroom naar uw aanhangwagen afgesloten met als gevolg dat het helemaal of gedeeltelijk donker blijft waar u toch echt licht gehad had willen hebben.

LED verlichting op uw aanhangwagen is in vergelijking met traditionele gloeilampen veel prettiger, veiliger en gebruiksvriendelijker. Immers vaak zijn LED lichten waterdicht, gaan veel langer mee, zijn vrijwel storingsvrij en door de snelle reactie tijd van de LED branden bijvoorbeeld rem en knipperlichten beduidend sneller. Hierdoor wordt achteropkomend verkeer eerder en daardoor beter geïnformeerd, dan bij traditionele gloeilampen. Allemaal voordelen maar wanneer het trekkend voertuig (uw auto) niet met LED lichten kan omgaan betekent een aanhangwagen met LED verlichting voor u alleen maar ellende.

Wij hebben dit opgelost met de DVA - LED Light Processor. Een handig kastje welke u gemakkelijk in uw aanhangwagen kunt monteren. Dit kastje voorzien van een intelligente electronica, communiceert met het CAN Bus systeem van het trekkend voertuig en is zo gemaakt dat in vrijwel alle gevallen de verlichting op de aanhangwagen werkt zoals u dat verwacht, zonder storingen. De DVA LED Light Processor is vrijwel voor iedere LED verlichting te gebruiken en werkt probleemloos bij zeker 95 % van alle auto’s die er op dit moment op de markt zijn. Op dit moment is er slechts 1 voertuig waarbij wij na uitvoerig testen nog geen goed functionerende LED verlichting ervaren: de Mercedes G klasse. Specifiek voor dit voertuig kunnen wij echter wel een andere oplossing aanbieden waarbij wij een probleemloze ervaring garanderen.